Bilder från vänster: Lakrits Butik & Café, Rudenstams Gårdsbutik & Kafé och Centralbageriet
Semlan har återigen tagit över olika lokala konditorier och kaféers Instagram-konton. Precis som förra året har jag hittat några spännande varianter med nya smaker och några klassiska men i ny tolkning.
+ Lakrits Butik & Café
Här kommer en spännande variant från Lakrits-kaféet i Jönköpings centrum. Bullen är klassisk men innehållet självklart bestående av lakrits. Ett måste att testa för den som gillar lakrits!
+ Rudenstams Gårdsbutik & Kafé
På gårdskaféet finns även i år en semla med fokus på äpple. Den ska innehålla äpplekompott, rostad mandel och tonkaböna i grädden samt äppelsirap och rudu-smul på locket.
+ Centralbageriet
I Huskvarna är det fokus på choklad. Klassisk bulle med chokladkräm och chokladgrädde.
+ Landhs konditori
Hos Landhs i Bankeryd, Habo och Mullsjö serverar man både en mer matig räksemla och en ”grodsemla” som består av vaniljkräm och pärongrädde.
+ Wallentins konditori
Konditoriet på Kortebovägen erbjuder en semla med nutellagrädde. Smarrigt!
+ C’est bon
Hos det franska kaféet på Söder serveras en semla som är byggd i en crossiant istället för den klassiska bullen. Semlan ska även finnas i två storlekar.
+ Wästgotabagarn Solåsen
I kaféet på Solåsen dukar Wästgötabagarn fram prinsessemlor. Semlan är inslagen i marsipan och har en fyllning av vaniljkräm, hallonsylt och grädde.
+ Grafitgrå Café
I Kaxholmen har Grafitgrå satsat på en flatbread-variant av semlan. I mina öron innebär det en varm variant med rätt mycket crunch – spännande!
+ Olgas Crêpes & Gelato
Även i år kör Olgas sin semle-crepe. Lär ju vara fantastiskt gott med glass till!
+ Lindströms konditori
På Söder finns en semla med hallon och vanilj. Borde passa perfekt för den som inte gillar den klassiska semlan, tänker jag.