På bilden: Salim Patel, Indiska Köket.
Det saknades en riktigt bra indisk restaurang i Jönköping.
Ja, det tyckte i alla fall Jehangir Asad och Salim Patel innan de öppnade Indiska Köket. 2015 röstade Jönköpingsborna fram restaurangen till den bästa i kategorin indiskt.
I februari hade Indiska Köket funnits i ett år och tydligen har restaurangen fyllt ett tomrum i Jönköpings restaurangutbud.
– Det fanns inga bra indiska restauranger, men vi vet hur det ska smaka och kände att vi skulle kunna göra det bra, säger Jehangir Asad.
Det är riktig indisk mat som är fokus och målet på restaurangen helt enkelt.
– Ja, vi ville inte göra försvenskad indisk mat. Vi ville göra riktig indisk mat, säger Salim Patel.
Och hur gör ni det?
– Vi maler bland annat våra egna kryddor. Allt är jättefärskt och vi satsar på smak, säger Jahangir.
Varför tror ni att ni vann JKPG Matguide?
– Vi vann självklart tack vare våra gäster. De ger oss jättemycket feedback och det är det bästa sättet för oss att veta att vi gör ett bra jobb, säger Salim.
Och avslutningsvis. Om ni skulle rekommendera en restaurang i Jönköping utöver Indiska Köket, vilken skulle det då vara?
– Tortellini och Baghdad Kolgrill i Huskvarna. Det sistnämnda är riktigt bra på fisk, säger Jehangir.