Goda förrätter och avslappnad stämning hos Frimans en vardagskväll

I maj 2023 öppnade Frimans Café & Bistro sitt nya koncept med mer mat, nattklubb och utökade lokaler. Från mitt perspektiv skulle jag säga att satsningen har blivit en succé så det ofta är fullt och populärt hos många. På sommaren skvallrar uteserveringen om många gäster och på den kallare tiden av året är det fullt på insidan. En annan sak som, i min bok, gör Frimans till ett extra trevligt ställe är att det är hundvänligt.

Just den här vardagskvällen är dock min hund inte med utan det är jag och två personer till. Vi har inte bokat bord vilket den här kvällen kan ha behövts då Frimans har en stor bokning, kul det!

Trots avsaknad av bordsbokning får vi plats och menyerna i handen. På menyn finns den här kvällen några utvalda rätter i form av bland annat rödingfilé, hamburgare och caesarsallad. Ingen av varmrätterna på menyn lockar mitt intresse utan istället vill jag ta in två förrätter. Och som tur är får jag svaret från personalen att det går fint!

En stund senare serveras då vår mat. Framför mig ställs en tallrik med Arancini (friterade risotto-bollar) och Toast Skagen. Maten är upplagd på två mörka tallrikar och toppat med tomat och ruccola. Med de båda förrätterna bredvid varandra känns toppingen inte unik och genomtänkt, utan snarare nedslängd ”för att den borde vara där”.

Jag börjar med att hugga in på Arancinin. Här serveras de med smörstekta kantareller och tryffelmajonnäs. Det är mycket smak och väldigt gott! Crunchet från friteringen möter risotton på ett gott sätt. Tryffelmajon gör sitt jobb och tillför ytterligare djup i smakbilden. Bollarna är toppade med parmesan som tillför det lilla extra och som helhet är det gott.

Den andra rätten är som sagt en Toast Skagen. Hos Frimans ligger Skagenröran på en bit bröd och citronskiva är placerad på toppen. Jag pressar citronen över och det blir en god helhet med den syrliga smaken. Det är en hög krämighet i röran och visst är det så att nästan tar över och blir för ”gräddigt”. Men gott är det! De färska räkorna på toppen adderar det lilla extra och som helhet är det en god Toast Skagen men den är inte den bästa eller sämsta jag har ätit.

Vi avslutar vår måltid och sitter kvar hos Frimans en stund. Trots att det är en vardagkväll är det en härlig stämning i lokalen. Servicen är personlig och trevlig. Det känns som ett vardagsrum på något sätt med en avslappnad stämning och känslan av att alla är välkomna hit.

Frimans har lyckats med sin nya satsning och visst finns det fler rätter på menyn att testa vid nästa besök. För fler besök till Frimans, ja det blir det.

STÄLLET – 3
Det är en stor lokal som rymmer mycket gäster. Eftersom det är relativt nyrenoverat känns det fortfarande fräscht och nytt. Men det är opersonligt på något sätt?

SERVICE – 4
Det är trevligt, flexibelt och på tårna. Om inredningen är opersonlig skulle jag säga att servicen är helt tvärtom. Här är det personligt och proffsigt i en bra kombination.

MATEN – 3
De två förrätterna jag äter vid det här besöket är goda. Arancini-bollarna sticker ut i både smak och helhet. Frimans Toast Skagen är som redan nämnt inte en klar favorit i min bok, men är absolut god. Så bra är ett bra betyg!

SLUTBETYG – 3
Det blir en trea i betyg till Frimans och det här besöket. Det är svårt att förstå var ambitionsnivån ligger när det gäller maten, men det är trevligt och gott vilket kan vara en perfekt ambitionsnivå och leverans därefter. Ett stabilt ställe som passar vid många tillfällen!