För mig finns det framför allt två saker som gör att en restaurang kan bli ett stammishak. Den första är att den ligger nära – den andra är att den serverar god och genuin mat.
Den första punkten lever Kock och bar på Klostergatan definitivt upp till. Från där jag bor är det väl ungefär 50 meter – väldigt nära med andra ord.
Den andra punkten är väl den som skulle kunna vara lite svårare att uppnå. Men. Inte för Kock och Bar.
Restaurangen bygger sitt koncept runt tapas och är en av få restauranger som även har den spanska klassikern Sangria på menyn. (Plus i kanten för det sistnämnda)
Som många i Jönköpingsområdet vet är själva tapas-konceptet inte direkt något unikt i Jönköping. Det finns väldigt många tapas-restauranger…
Men det jag tycker om med Kock och bar är att trots att de har ett ”vanligt” koncept sticker deras tapas ut från mängden. Istället för att försöka göra spanska tapas, fast i Sverige, har de tagit svenska smaker och skapat tapas.
Som till exempel Älgfärsbiff med kantarell och timjansås som var en av de tapas som fanns på min bricka vid besöket. Visserligen upplevde jag rätten som något salt, men biffen var perfekt stekt och trevligt serverad med såsen ovanpå.
Så, tillbaka till inledningen.
Det är alltså framför allt två saker som kan göra en restaurang till ett stammishak – placeringen och
maten. För mig får Kock och bar check och ja på båda två!
Ps. Även om man inte bor 50 meter från Kock och bar tycker jag definitivt att det är värt ett besök. Ds.
Prisnivå: Fem tapas för 250 :- är ett väldigt bra tapaspris skulle jag säga.
Stället:
Alltså… Inredningen på
Kock & Bar känns opersonlig och ogenomtänkt. Sedan är det väldigt dålig akustik vilket gör att ljudet studsar något enormt när det är fyllt.
Stort minus.
Service:
Trevlig personal med
glimten i ögat och tydlig servicemind.
Mat:
Mmmmmmm.
När allt är lika gott och man inte vill att det ska slut?
Ja, så gott var det!
Slutbetyg:
En fyra blir det i slutbetyg! Ett bra betyg, såklart.