En kul rundvandring

Passar på redan nu att varna för långt inlägg..

Häromdagen var det kick off med jobbet och kära kollegor. Vi provade något nytt för mig, nämligen en rundvandring på tre olika restauranger. Så förrätt på första stället, huvudrätt på andra stället och dessert på tredje stället.

Förslaget kom från Jens Markulf som driver ett flertal restauranger i Jönköping.

Så här var upplägget:

Café Koppar

Koppar

Café Koppar är ett trevligt, och bra inrett ställe med koppar tema. Avslappnad stämning och här finns både fika samt lite lättare mat för den som önskar det. Utbudet i sig är inte gigantiskt med det finns något för alla. Det som är lite annorlunda med koppar är att de har en grundtanke med mindre och fler. Det innebär till exempel att öl och vin säljs i små glas, så kan man ta fler och testa olika sorter.

Här började vi kvällen med pintxos och cava att dricka till det.
Det var två olika pinxtos, båda på bröd. En med ljust bröd, pestoröra, parmaskinka och oliv. Den andra var på mörkt bröd med marmelad, brieost och en liten saltgurka.

Servicen var väldigt bra och flöt på fint.
En mycket bra start på kvällen får jag säga, som triggade igång aptiten.

Tegel Matbar

Tegel

Stopp nummer två var då Tegel Matbar, där det var dags för huvudrätt. Eller rättare sagt huvudrätter…
På menyn var det Tegels ”En kul kväll”. Det innebar i vårt fall att vi fick lite tapas och sen en huvudrätt.

Tapas vi fick var:

Gazpacho, en ljummen tomatsoppa. I grunden en bra rätt, dock lite underkryddad
Serranoskinka lindad runt vit sparris toppad med nötter och fetaost
Quesadillas med vad jag tror var ost och skinka
Frittata med potatis
Musslor

Huvudrätt efter detta blev långsamt tillagad hel högrev med sidfläsk och sås med champinjoner. Till det en dekorationsklick potatismos.

Maten i sig var bra förutom den lite underkryddade Gazpachon och det snålt tilltagna moset.
Högreven var fantastisk och så bra tillagat så det bara faller isär. Den rökta smaken från sidfläsket lyfte rätten ytterligare.

Däremot tycker jag att brister fanns i service och servering.
För det första så är det i mitt tycke inget vidare att servera en tapas i taget. Man vill umgås runt maten, inte ta en liiten bit sparris och sen vänta 20 minuter på nästa tapas. Brister fanns även i fall där det var allergier, som dock rättades till fort. Påfyllning av vin var sporadisk och verkade inte finnas någon struktur på. Så servicenivån har utvecklingsmöjligheter.

Den Smålänska Kolonin

kolonin

Tredje och sista anhalten var Kolonin, där vi gick på dessert och avec.

Den var en rabarberkompott med havre och mandelsmul, till det en skopa vanlijglass. Det här passar mig, inte för sött utan bra balans mellan sött och syrligt. Perfekt dessert!

På kolonin lyfter servicen till den nivå man önskar, mycket bra!

Sammantaget var det det en lyckad kväll och ett kul upplägg. Riktig recension från de olika ställerna kommer, var så säker 😉

Lämna ett svar